latinica  ћирилица
23/07/2016 |  17:12 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Милићи- Отворени погони за производњу намјештаја (ФОТО)

Компанија Боксит у Милићима отворила је реконструисани и новоизграђени објекат фабрике за производњу намјештаја.
Милићи - Лукић – Дукић / отварање - Фото: СРНА
Милићи - Лукић – Дукић / отварањеФото: СРНА

Набављено је 10 нових машина за производњу масивних плоча. Инвестиција је вриједна милион и по марака, од чега су трећина властита средства, а двије трећине кредит. Из Компаније, која обиљежава 57 година рада, најављују да ће до краја године запослити 50 нових радника. 

Набављено је 10 нових машина. С већ постојећом инфраструктуром створени су сви предуслови за производњу већих количина намјештаја намијењеног западном тржишту.

"Асортиман производа када је у питању финална прерада чиниће столови, комоде, ормари, витрине, кревети и други производи, рекао је Славиша Лукић, извршни диркетор у сектору “Дрвопрерада” компаније Боксит.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић навео је да је милићки "Боксит" моћна компанија, која је "мотор развоја регије".

"Много породица живи од `Боксита` и ово је само један у низу пројеката који унапређују пословање и ја сам одушевљен тиме како ова компаније послује", додао је Трнинић.

 

 

Са постојећим, али и новоизграђеним објектима, компанија Боксит планира да у Двровпреради до краја године запосли 50 радника, уз постојећих 50.

Од почетка године у Бокситу је запослено 75 радника.

"Рачунамо да ћемо до краја године у ове нове програме и повећање капацитета да запослимо око 70 радника, и то би било око 150 нових радника и стручњака које би имали у току ове године у компанији", изјавио је Рајко Дукић, директор компаније “Боксит” Милићи. 

Компанија Боксит укупно има 700 запослених. Планирају да до краја године инвестирају 6 милиона марака.