latinica  ћирилица
23/07/2016 |  21:39 ⇒ 24/07/2016 | 00:18 | Аутор: РТРС

Премијер лига БиХ: Слобода и Металеге успјешни у првом колу

Данас је почела фудбалска Премијер лига БиХ, а у три данашње утакмице побједе су уписали Металеге и Слобода из Тузле.
Премијер лига БиХ - Фото: илустрација
Премијер лига БиХФото: илустрација

Првенство је отворено утакмицом између Челика и Металегеа у Зеници, а гости су свој деби у Премијер лиги у потпуности искористили и савладали Челик на Билином Пољу резултатом 3:1.

Пред крај првог полувремена, капитен Челика Јусић фаулирао је фудбалера Металегеа Поповића у казненом простору, а главни судија је показао на бијелу тачку, а казнени ударац је искористио Синиша Дујаковић и довео тим из Јајца у водство.

Челик је изједначио у 59 минуту преко Брковића, међутим, гости у 83. минуту поново долазе у вођство поготком Поповића, а коначан резултат поставља Дујаковићсвојим другим голом у 89. минуту.

Фудбалери Слободе из Тузле, су такође били успјешни на старту сезоне. Они су с лакоћом савладали Олимпик, резултатом 3:0.

Тузлаци су већ у 14.минуту повели голом Крпића. Исти играч је повећао резултат, погтком у 25.минуту, а коначан резултат је поставио Костић, након досуђеног пенала.

У сарајевском дербију, Жељезничар и Сарајево су подијелили бодове. Након 90 минута игре, било је 1:1. Први дио 108. дербија обиљежили су директни црвени картон који је зарадио играч Жељезничара Боцацини и гужве у којој су учествовали скоро сви играчи оба тима.

Мреже су мировале до 53. минута кад је Жељезничар, са играчем мање, повео голом Лендрића, међутим, само шест минута касније Ахметовић је изједначио и на овај начин донио бод Сарајеву.

Након гола екипе са Кошева сусрет је прекинут због бакљаде Хорди зла (навијача Сарајева) на дијелу сјеверне трибине, а играчи су се на терен вратили након двадесетак минута паузе, али је до каја меча резултат остао исти.

Сутра су на програму још три меча првог кола:

Крупа - Младост Добој Какањ
Широки Бријег -Витез
Зрињски Мостар - Радник Бијељина