latinica  ћирилица
24/07/2016 |  10:21 | Аутор: Независне

Србац: Ухапшен због индијске конопље, полиција га дочекала на плантажи

Радован Трнинић (52) из Српца ухапшен је због засада индијске конопље, а који је пронађен на подручју србачког мјеста Стари Мартинац, сазнају "Независне".
Плантажа индијских конопља (Архив) - Фото: nezavisne novine
Плантажа индијских конопља (Архив)Фото: nezavisne novine

Изузете су 53 стабљике конопље, висине од метар до метар и по, а нађене су и пластичне канте те канистер за воду.

Ухапсили су га јуче припадници Полицијске станице Србац, а терете га за неовлаштену производњу и промета дрогама.

Марија Маркановић, портпарол ЦЈБ Бањалука, наводећи инцијале осумњиченог, саопштила је да су полицијски службеници дошли до сазнања да се у мјесту Стари Мартинац, општина Србац, налази засад индијске конопље, те да су на основу планских активности организовали опсервацију како би на лицу мјеста пронашли осумњиченог.

"Истог дана, у јутарњим часовима, појавио се мушкарац који, када је угледао полицијске службенике, почео је да бјежи са лица мјеста, али је убрзо сустигнут и лишен слободе", навела је Маркановићева.

Она је навела да ће изузете биљке бити депоноване у Основни суд Градишка и послужиће као доказ у кривичном поступку.

"Након завршеног испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Окружног тужилаштва Бањалука наложио је да се лице отпусти на слободу, а да се по комплетирању и документовању предмета, у редовној процедури, достави извјештај за кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога, те да се утврди да ли постоји још лица која се могу довести у везу са извршеним кривичним дјелом", навела је Маркановићева.

Трнинић је, иначе, одраније познат полицији.