latinica  ћирилица
24/07/2016 |  11:08 ⇒ 11:18 | Аутор: dnevni avaz

Туче и навијачки нереди на улицама Сарајева (ФОТО)

Након дербија у којем су синоћ на Грбавици домаћи “Жељезничар“ и ФК “Сарајево“ подијелили бодове (1:1) у оквиру првог кола Премијер лиге БиХ, обрачун 2 навијачке групе са трибина се преселио и у центар града.
Туча навијача Сарајева и Жељезничара (Фото: K. Kešmer) -
Туча навијача Сарајева и Жељезничара (Фото: K. Kešmer)

Наиме, како сазнаје “Авазов“ портал, у “Guinness Pubu“, смештеном у Улици Ферхадија, дошло је до жестоког физичког обрачуна “Манијака“ и “Хорди зла“. Према сазнањима, у “Guinness Pubu“ је сједила група навијача Сарајева, када су у објекат улетјеле присталице клуба са Грбавице, након чега је усљедила општа макљажа. У обрачуну су “летјеле“ шаке, флаше, и све што се сукобљеним странама нашло при руци.

На лицу мјеста убрзо су се појавили припадници МУП КС и Хитна помоћ, чијим је возилом одвезен један од повријеђених навијача ФК “Сарајево“. Усљед тучњаве поломљена су стакла на објектима који се налазе у близини “Guinness Pubа“.

Како “Авазов“ портал сазнаје, у тучњави је учествовало између 20 и 30 навијача “Жељезничара“ и “Сарајева“.

Навијачи оштетили трамвај

Група навијача синоћ је оштетила унутрашњост трамваја након 108. сарајевског дербија у којем су се састали “Жељезничар“ и “Сарајево“ на Грбавици, а само двадесетак минута прије почетка дербија поједини навијачи “Сарајева“, популарне “Хорде зла“, су почупали столице.

Како су за сарајевске медије рекли из Диспечерског центра Кантоналног јавног комуналног предузећа ГРАС, вандализам у трамвају десио се након дербија, а разбијено је неколико парапета и изваљена су врата.

Трамвај је након овога враћен у ремизу.

Случај је пријављен припадницима Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, који су на месту догађаја обавили увиђај.

У току су истражне радње.