latinica  ћирилица
24/07/2016 |  17:01 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Шта је мотив напада на Јована Голијана? (ВИДЕО)

Полиција још трага за двојицом маскираних нападача, који су јуче претукли Јована Голијана, предсједника Младих Општинског одбора СНСД-а Соколац, који је кандидат за одборника у Скупштини општине и однедавно управник Радне јединице Студена гора у Шумском газдинству Романија.
Јован Голијан - Фото: РТРС
Јован ГолијанФото: РТРС

Голијан, који се опоравља од повреда, страхује за свој и живот своје породице. Данас препричава да је био престрављен када је, док се враћао из ноћног изласка, на само неколико метара пред породичном кућом, видио двојицу маскираних лица како трче према њему. Још већи шок био је када су га почели наизмјенично ударати тврдим предметима.

- Ударали су ме по ногама, ударио ме јако у главу, изгубио сам свијест, пао сам и како сам пао још су ме ударали по ногама и кољенима. У том тренутку сам почео да зовем у помоћ, мајка и сестра су чуле - каже Голијан.

Преплашене, обје су одмах истрчале, након чега су нападачи побјегли.

Голијан прича да су његови проблеми почели када се, након завршеног Шумарског факултета, из Београда вратио у родно мјесто, запослио у Шумском газдинству Романија и након тога учланио у СНСД. Од тада, каже, постаје тема расправа на друштвеним мрежама.

- Како сам се вратио из Београда са факултета и како сам ушао у политику нон-стоп имам неке проблеме. По друштвеним мрежама ме "каче", покушавају некако психички да ме поремете али им то није успјело и нисам обраћао пажњу док ме нису физички напали - каже Голијан.

Јованова мајка Слава, којој је супруг погинуо 93. године на ратишту, остала је сама са двоје мале дјеце, радећи и по три посла да их ишколује. а данас је, каже, дочекала да неко жели да их убије.

- Чим је дошао почели су да га провоцирају. Никад нису рекли да је дијете погинулог борца, већ запослио се страначки запослио се родбински... Ниједном нису написали да је дијете погинулог борца, то ме највише боли. Јуче  ми нико из Борачке организације није ни врата отворио - каже Слава.

Комшије тврде да су Јован и његова породица за примјер, какав је био и његов отац.

- Ово је дечко за примјер, а ово што је направљено нека буде на срамоту - каже Ненад Вуковић, комшија Голијанових. 

Полиција и данас трага за починиоцима.

- Полицијски службеници су узели изјаву од оштећеног и под надзором тужиоца предузимају потребне мјере и радње на утврђивању мотива као и на индентификацији извршилаца овог дјела - тешке тјелесне повреде -рекла је Данка Тешић, портпарол ЦЈБ Источно Сарајево.

И док полиција трага за нападачима, мјештани Сокоца страхују за безбједност. Питају, ко је сљедећи, и какви су разлози да неко атакује на нечији живот?