latinica  ћирилица
24/07/2016 |  20:08 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Радован Ивановић - мали хармоникаш с великим талентом (ВИДЕО)

Тринаестогодишњи Радован Ивановић хармоником осваја свијет. Млади Бањалучанин сања да ће једног дана наступити са свјетским звијездама класичне музике, попут Шишкина и Шкљарова.
Радован Ивановић, хармоникаш - Фото: РТРС
Радован Ивановић, хармоникашФото: РТРС

Умијеће, скромност, шарм, те три ријечи описују малог хармоникаша са великим талентом. Са рукама пуним музике, овај дјечак вјешто корача ка остварењу својих снова.

- Планирам да се појавим на многим међународним и свјетским такмичењима, да успјешно завршим средњу Музичку школу, академију, да једног дана постанем врхунски професор хармоникаш и да једног дана обављам свој посао како треба - каже Радован.

Љубав према хармоници овог дјечака чини јединственим, а невјероватан труд - успјешним. Са хармоником обилази свијет, а са путовања најчешће доноси медаље. Тако је било и недавно, када је у Њемачкој био на бод од титуле најбољег хармоникаша свијета.

- То је било велико искуство, на том свјетском такмичењу сам заузео високо друго мјесто. Кина је заузела прво са веома малом бод разликом - напомиње овај талентовани дјечак.

Радован Ивановић (Фото: РТРС)

Рад, труд, одрицања и бескрајна подршка породице и пријатеља, на то се ослања овај тринаестогодишњак.

- Примијетио сам да он помало има афинитет према хармоници, купио сам му најмању, он се "закачио" и тако је кренуло - говори Радованов отац, Богдан, док мајка Биљана с поносом истиче: "Стварно је понос, не само за нашу фамилију, него и за круг људи око нас".

И брат Драган поносно говори: "Свако може пожељети да има оваквог брата".

Малог Радована оставили смо у друштву најближих да заједно кују велике планове и живе музику, као и до сада.