latinica  ћирилица
25/07/2016 |  09:22 ⇒ 09:23 | Аутор: СРНА

Радојичић: Бањалучанима најбољи програм развоја града

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић оцијенио је да је опозиција своју кампању фокусирала на покушај његове личне дисквалификације, али да се он неће освртати на то и да ће Бањалучанима, умјесто оптужби, понудити најбољи могући програм развоја града за идуће четири године.
Игор Радојичић - Фото: СРНА
Игор РадојичићФото: СРНА

"Ако ће концепт опозиционог дјеловања бити `паковање` и покушај криминализације, нека знају да ће им се то вратити, јер та врста приче више говори о ономе ко је форсира, а не о другом. У Бањалуци се зна ко је ко", рекао је Радојичић за "Глас Српске".

Коментаришући оптужбе опозиције да би у случају избора за градоначелника Радојичић "био марионета врха СНСД-а", он је истакао да, без обзира на све оптужбе, неће улазити у личне ратове и да, умјесто оптужби, нуди конкретан програм за даљи развој Бањалуке.

Радојичић, који је и предсједник бањалучког одбора СНСД-а, нагласио је да ће у случају изборне побједе одмах приступити реструктурисању градског дуга, да би се умањиле рате постојећих кредита и на тај начин ослободио новац који би био усмјерен искључиво у развојне пројекте, а не плате градске администрације.

Говорећи о свом изборном програму, Радојичић је нагласио да у случају побједе, већ од 1. јануара слиједи прва реорганизација у Градској управи.

Он је нагласио ће један од првих потеза бити да ладице градских служби ослободи од свих старих предмета тако што ће сви захтјеви грађана, а поготово они који се односе на инвестиције, бити рјешавани у најкраћем могућем року.

Радојичић је додао да се у наредне четири године мора ријешити проблем градске "Топлане" на начин да се промијени енергент који користи, о чему се већ преговара са Европском банком за обнову и развој.

"Ако разговори буду успјешно приведени крају, на тај начин би био ријешен проблем енергента и високе улазне цијене. Након тога, остаје да се ради на топловодној мрежи јер су инсталације старе", рекао је Радојичић.

Он је додао да је изборним програмом предвиђено, између осталог, да град неискориштене пословне просторије понуди младим за пројекте самозапошљавања и да је његов концепт да град нуди олакшице и посебне погодности за нове инвестиције и запошљавање, а не да их директно субвенционише из буџета.