latinica  ћирилица
25/07/2016 |  12:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Путин позвао Арапску лигу на борбу против тероризма

Руски предсједник Владимир Путин позвао је данас чланице Арапске лиге да се боре против тероризма упоредо са напорима за политичко рјешење у Сирији, Ираку, Либији, Јемену и другим жариштима кризе.
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Mikhail Klementiev) -
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Mikhail Klementiev)

"Русија је спремна да ојача сарадњу са Арапском лигом како би се осигурала регионална безбједност, а прије свега у борби против међународног тероризма," рекао је Путин у обраћању предсједницима и премијерима земаља Арапске лиге, пренио је ТАСС.

Према његовим ријечима, напори за суочавање са злом тероризма треба да иду руку под руку са заједничким напорима за политичко рјешење кризних ситуација у Сирији, Ираку, Либији, Јемену и другим жариштима уз поштовање суверенитета и територијалног интегритета свих земаља.

Руски предсједник је такође оцијенио да је постојећи статус по питању Палестине неприхватљив и позвао на поновно покретање преговарачког процеса у циљу формирања "независне, одрживе и цјеловите палестинске државе са Источним Јерусалимом као престоницом".

Москва, како је додао, намјерава да пружи сву могућу помоћ у рјешавањ тог питања дјелујући путем билатералних канала и на међународним форумима.