latinica  ћирилица
25/07/2016 |  13:01 | Аутор: СРНА

Ц. Гора: Споразум о признању кривице Милоша Маровића

Виши суд у Подгорици усвојио је Споразум о признању кривице између Милоша Маровића /сина бившег предсједника Србије и Црне Горе Светозара Маровића/ и Специјалног државном тужилаштва, према којем ће у затвору провести годину дана и платити држави одштету од 380.000 евра.
Милош Маровић (Фото: "Vijesti") -
Милош Маровић (Фото: "Vijesti")

Савјетник за односе с јавношћу Вишег суда Аида Музуровић рекла је да Маровић, који је окривљен за кривично дјело злоупотребе службеног положаја путем помагања на организован начин, може изјавити жалбу у року три дана од дана пријема рјешења.

- Након што рјешење о усвајању споразума о признању кривице постане правоснажно, суд ће најкасније у року од три дана донијети пресуду којом се оптужени оглашава кривим у складу са усвојеним споразумом - рекла је Музуровићева.

Маровић је 31. децембра прошле године признао да је учествовао у незаконитом послу око продаје 26.000 метара квадратних општинске земље на Јазу.

Као гаранцију за исплату одштете од 380.000 евра, Маровић је заложио стан у коме живе његови родитељи Светозар и Ђорђина, на који је уписана хипотека.