latinica  ћирилица
25/07/2016 |  15:21 ⇒ 15:22 | Аутор: Независне

Изетбеговић: Састаћу се са Додиком

Бакир Изетбеговић, предсједавајући Предсједништва БиХ и лидер СДА, говорећи о евентуалном састанку СНСД-а и СДА, рекао је да је све почело напорима пријатеља БиХ и међународне зајденице да нађу рјешење како би се откочио договор око Механизма координације.
Бакир Изетбеговић - Фото: РТРС
Бакир ИзетбеговићФото: РТРС

"Да ли ће то питање бити ријешено, телефонским разоговром или директним састанком, не знам, ја пристајем на било који начин само да то буде ефикасно" поручио је Изетбеговић и додао да он нема ништа против састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, али да, како каже, његова изјаве редовно смањују простор за комуникацију.

"Његова посљедња изјава којом позива Бошњаке да ако ће остати у Републици Српској требају изаћи на референдум то је једна неувијена пријетња", рекао је Изетбеговић.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић рекао је у Сарајеву да сви они који уцјенама покушавају да остваре политичке циљеве да одустану од таквог модела дјеловања и понашања јер то, каже, сигурно неће дати никакав ефекат.

"Никада нисам рекао да састанак са СНСД-ом, када и ако дође до њега, да ће бити везан за писмо намјере ММФ-а", рекао је Звиздић.

Он истиче да је врло јасно речено да ће тај састанак бити везан за анализу укупног амбијента у БиХ.

"За састанак је увијек потребно двоје и ја позивам на дијалог, јер то је једини ефикасан начин дјеловања, јер сва питања која су значајна за БиХ и њен европски пут морају бити рјешавана паралено", истиче Звиздић и додаје да је то у ствари функција тог састанка.

Истиче да се није чуо са премијерком Републике Српск Жељком Цвијановић и да су они у својој комуникацији немају никаквих проблема.

"Наши кабинети су комуницирали прошле седмице и ако буде организован тај састанак ја ћу се радо одазвати", рекао је Звиздић.