latinica  ћирилица
25/07/2016 |  19:17 | Аутор: СРНА

Мутко тражи да се допусти такмичење "чистим" атлетичарима

Руски министар спорта Виталиј Мутко упутио је писмо Међународној асоцијацији атлетске федерације /ИААФ/ у коме је затражио да се допусти "чистим" атлетичарима да учествују на Олимпијским играма у Рију, јавља новинска агенција Р-Спорт.
Виталиј Мутко (Фото: Sputnik/Михаил Воскресенский) -
Виталиј Мутко (Фото: Sputnik/Михаил Воскресенский)

"Мислим да није поштено да су због проблема са допингом генерално, санкције уведене свим спортистима, укључујући великане као што је Јелена Исинбајева, чија је репутација без мрље, што је доказано вишеструким тестовима за допинг", наводи се у писму предсједнику ИААФ-у Себастијану Коу /Себастиан Цое/.

У међувремену, Кремљ је данас поздравио одлуку Међународног олимпијског комитета /МОК/ да не забрани цијелом руском тиму такмичење у Рију.

МОК је јуче дао трачак наде руским спортистима игноришући позив Свјетске антидопинг агенције да уведе потпуно забрану учешћа Русима, а умјесто тога појединачне одлуке о учешћу на Олимпијади донијеће међународне спортске федерације.

Свјетска пливачка федерација /ФИНА/ данас је изрекла забране учешћа на Олимпијским играма у Рију за седам руских такмичара, укључујући Јулију Ефимову, која је освојила бронзану медаљу на 200 метара на Играма у Лондону.