latinica  ћирилица
25/07/2016 |  20:06 ⇒ 21:38 | Аутор: РТРС

Девојчица погинула од удара грома, друга подлегла повредама

У невремену које је касно послије подне погодило Александровац, од удара грома на лицу мјеста погинула је 15-годишња дјевојчица, док је њена вршњакиња, с којом је била у друштву, вечерас преминула у кушевачкој болници од задобијених повреда.
Невријеме у Чачку (фото: Twitter @Grof_OdKaculica) -
Невријеме у Чачку (фото: Twitter @Grof_OdKaculica)

У Полицијској управи у Крушевцу Танјугу је потврђено да је једна дјевојчица погинула, а да је друга пребачена у крушевачку болницу и да је полицијски увиђај у току.

Дјевојчица, која је у врло тешком здравственом стању примљена у крушевачку болницу, подлегла је повредама вечерас, послије безуспјешних покушаја реанимације, преноси Блиц.

Трагедија се, наводе медији, десила у улици у ширем центру Александровца, нешто прије 18 сати.

У пожару који је изазвао гром у селу Мала Јежевица код Пожеге изгорјела је штала са седам грла стоке и пољопривредна механизација, јавио је РТС.

Према првим процјенама, штета премашује износ од 70.000 евра.

Гром је ударио у дио штале гдје је било сијено, па је пожар букнуо великом брзином.

Ватрогасци у Пожеги данас су били ангажовани и на гашењу пожара у селу Мађер, као и у Честобродици, гдје је на једној кући изгорио кров. У оба случаја узрок пожара је удар грома.

У Чачку су неке улице биле под водом и саобраћај је био отежан, а невријеме је захватило и Ивањицу и Горњи Милановац, гдје је падао град.

Киша је падала и у Лозници, Ваљеву, Смедеревској Паланци, Ћуприји, Нишу и Врању.

Извор: Танјуг/Срна