latinica  ћирилица
25/07/2016 |  20:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Није смак свијета ако ја не формирам владу

Није смак свијета ако ја не будем формирао владу, примјетио је мандатар Александар Вучић у разговору са новинарима и поручио да је једино важно да Србију нико не може да врати уназад.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Он је, одговарајући на питања о посљедњој изјави да ће владу можда формирати неко други, поновио да ће, ако он не успије да формира владу какву жели, у првој половини августа, то урадити неко други.

Кључно је, рекао је, да влада коју формира спроведе одређени програм и мјере, како би наредне четири године у Србији биле "године радости". Вучић је поновио да га не интересује предсједничка функција, нити жели да прави политичке калкулације, иако би на тим изборима, према посљедњим истраживањима, побиједио.

"Неки људи увијек полазе од себе, критикујући владу коју водим кажу да би се кандидовао за предсједничке изборе зато што би они то урадили", рекао је Вучћ.

Он је навео да истраживања показују да би, као предсједнички кандидат, побиједио у првом кругу, а да би и у другом, без обзира да ли је противкандидат Војислав Шешељ, Саша Јанковић или Вук Јеремић, однио побједу са 66:33.

"Никакав проблем, али ја то нећу да радим, мене то не интересује", рекао је и истакао да га занима једино да од Србије направи модерну земљу.

Да ли би ишао на преијвремене изборе да је знао да ће бити толико "муке" с формирањем владе - на то је питање Вучић рекао да су избори увијек добро рјешење кад се сумња да постоји "располућеност" у друштву, али је поручио да се не треба плашити воље народа кад сте радили озбиљно, добро и одговорно.

"Овај посао није лак, неки од тих људи који кукају имају десет пута веће плате од мене, али ја ово радим да нешто остане за Србију, а да ће бити лако, знао сам да неће".

"Никакав смак свијета није ако ја не формирам владу, важно је да Србију не могу да врате у вријеме ужаса", рекао је Вучић.

Како је рекао, тек сад ћемо се вратити у 2008, и зато, додао је, неће да дозволи "тим људима да нас воде по систему "лако ћемо".

"По чему су они бољи, паметнији, је л" су бољу школу завршили, који факултет, које језике говоре, шта то раде боље, колико сати дневно раде сви ти из те лажне елите или квази елите", упитао је Вучић.

Упитан има ли притисака у формирању владе, рекао је да је Србија довољно снажна и да се подразумијева да многи прижељкују значајнији утицај на Србију.

То, како је навео, није од јуче, јер некада су владе у овој земљи бирали тајкуни.

"Данас то не могу, ни они ни неко са стране", поручио је Вучић додајући да данас о томе одлучују грађани.

Људи не треба да брину, неће бити превелики проблем, а која ће персонална рјешења бити то је мање важно, закључио је.

На питање да ли би "уступањем" мандата неком другом изневјерио грађане који су гласали за њега, он је одговорио да то јесте један од проблема са којим се суочава у овом тренутку, али:

"Србин сам, рођени Београђанин и ко год да је на власти не мрдам одавде и никог се не плашим", рекао је и примијетио да они који су му преијтили, и најављивали и да ће га сачекати на изложби, само су бјежали од њега гдје год да су се срели.

А зашто је важно да влада буде формирана у првој половини августа, рекао је да Србија треба да прође шесту ревизију ММФ у другој половини тог мјесеца, те да ће у том периоду имати посјете и разговоре са највишим америчким, руским и казахстанским званичницима.