latinica  ћирилица
25/07/2016 |  20:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Сандерс: Трамп је демагог, подржите Хилари Клинтон

Сенатор из Вермонта Берни Сандерс затражио је данас од присталица демократа да гласају за његову ривалку Хилари Клинтон како би зауставили републиканског кандидата Доналда Трампа на његовом путу ка Бијелој кући.
Берни Сандерс - Фото: Getty Images
Берни СандерсФото: Getty Images

"Морамо да поразимо Доналда Трампа. Морамо да изаберемо Хилари Клинтон и Тима Кејна", рекао је сенатор из Вермонта на скупу неколико сати уочи Националне конвенције Демократске странке, пренио је АФП.

"Трамп је силеџија и демагог", рекао је Сандерс, а његов позив да се подржи Клинтонова наишао је на незадовољство групе од стотинак присталица демократа, који су звиждали и узвикивали "Желимо Барнија!"

У Филаделфији данас, у сјенци скандала, почиње Национална конвенција Демократске странке на којој би Хилари Клинтон требало и званично да прихвати предсједничку номинацију своје странке.

Предсједница Демократског националног комитета (ДНК) Деби Васерман Шулц, уочи страначке конвенције, објавила је у недјељу да подноси оставку на ту функцију , након што се нашла под притиском пошто је Викиликс објавио око 20.000 имејлова Демократске странке, који сугеришу да се активно радило на дискредитацији кампања сенатора из Вермонта Бернија Сандерса.