latinica  ћирилица
25/07/2016 |  21:19 | Аутор: РТС

Божовић: Нико послије меча са Лудогорецом неће завршити са животом

Миодраг Божовић још једном истакао да нико у Црвеној звезди није обећао Лигу шампиона, па због тога ни дуел са Лудогорецом не носи "бити или не бити" значај. Ибањес: Учинићемо све да вратимо Звезду тамо гдје дуго није била.
Миодраг Божовић - Фото: РТРС
Миодраг БожовићФото: РТРС

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да је задатак његових фудбалера победа против Лудогореца и да ће први сусрет бити важнији од реванша у Београду, јер ће "много тога одредити".

"Ова утакмица је можда важнија од оне што ће се играти у Београду. Ако остваримо добар резултат, то би ријешило многе ствари. Играћемо онако како знамо и умијемо. Тешко да ћемо да се бранимо. Играмо фудбал, на нашим утакмицама увијек има голова, које очекујем и сутра", рекао је Божовић на конференцији за новинаре у Разграду.

Звезда ће гостовати Лудогорецу у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Према Божовићевим ријечима, треба урадити све што је у могућностима играча Звезде да се направи добар резултат, али да неће бити "смак свијета" ако се то не деси.

"Свака утакмица је прича за себе. Играчи немају никакав притисак јер нико није рекао да ћемо да се пласирамо у Лигу шампиона. Ово уопште није утакмица бити или не бити. Нико неће послије ове утакмице да заврши са животом", казао је Божовић.

Како је рекао, евентуалним тријумфом у двомечу са Лудогорецом се његовој екипи указала шанса да игра бар Лигу Европе.

"Нисмо имали довољно времена за припрему, али ко нас пита", додао је.

Он је истакао да гласине око евентуалне казне Европске фудбалске уније (УЕФА) због навијачке кореографије на утакмици са Валетом уопште не ремете екипу.

"То ме уопште не ремети, а нисам примјетио да ремети играче. Надам се да се то неће десити. Било би много срећних и задовољних, али се надам да тога неће бити", рекао је Божовић.

Тренер црвено-белих је захвалио тренеру Лудогореца Георгију Дерменџијеву, који је похвално говорио о Звезди као клубу.

"Имамо велики клуб, али треба да буде и велика екипа. Да би се створила велика екипа треба да прође много времена. Потребно је вријеме да се направи састав који може успјешно да игра у Европи и буде тим за респект", рекао је Божовић.

Утакмица Црвена звезда – Лудогорец ће се играти у уторак од 20.00 по средњеевропском времену на стадиону Лудогорец арена у Разграду.

Ибањез: Даћемо све од себе

Фудбалер Црвене звезде, Аргентинац Луис Ибањес, рекао је да ће његова екипа дати све од себе да оствари што бољи резултат против Лудогореца, иако очекује тешку утакмицу на гостовању у Бугарској.

"Очекујемо да буде најбоље могуће за нас, али је сигурно да ће бити тешко. Ово ће нам бити јако важна утакмица јер можемо Звезду да вратимо на мјесто гдје дуго година није била. Урадићемо све што будемо могли да забиљежимо добар резултат", рекао је Ибањес.

Звезда ће сутра гостовати Лудогореца у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

"Ништа се неће реијшити, можемо овдје да добијемо или изгубимо, ту је и реванш у Београду", додао је Ибањес.

Лијеви бек је казао да је Лудогорец добра и уиграна екипа, коју познаје још из периода када је наступао за Динамо Загреб.

"Лудогорец је јако добра екипа која дуго игра заједно и што већ дуго година показује у Европи. Играо сам прије четири године против њих и пола екипе је исто као тада. Биће нам тешко и у Разграду и у Београду", казао је Ибањес.

Он је додао да је напад најопаснији дио екипе Лудогореца, за коју је навео да је добар тим са много квалитетних индивидуалаца.