latinica  ћирилица
26/07/2016 |  08:20 ⇒ 09:03 | Аутор: РТРС

ЛШ: Звезда гостује Лудогорецу

Фудбалери Црвене звезде вечерас ће у Разграду бити гости Лудогореца, у првој утакмици 3. кола квалификација за Лигу шампиона.
Лудогорец Разград-Црвена звезда - Фото: РТРС
Лудогорец Разград-Црвена звездаФото: РТРС

Дуел који је већ добио префикс "Балканска битка" вриједан је бар седам милиона евра, јер ће побједник двомеча осигурати најмање Лигу Европе и имати прилику да уђе у Лигу шампиона и заради свих 15 милиона.

"Нема посебног притиска, нико није рекао да ћемо се пласирати у Лигу шампиона. Ова утакмица није "бити ии не бити", па чак и да изгубимо. Послије тога иде Металац, па реванш, али живот иде даље. Имамо шансу, али неће бити смак свијета ако не успијемо. Код нас су стално неке битке", рекао је Божовић на конференциеј за медије у Разграду.

Према његовим ријечима, Звезда има велику шансу и учиниће све да је искористи.

"Хвала Бугарима на комплиментима да смо велика екипа, али тек треба да постанемо велики тим. Имамо шансу, ако прођемо Лудогорец већ смо у Лиги Европе, није било довољно времена, али ко нас пита", навео је он.

Божовић има неколико дилема када је у питању састав тима - да ли ће на десном беку играти Марко Петковић или Милош Цветковић, на позицији штопера капитен Александар Луковић или Зоран Рендулић, односно на десном крилу Пабло Моуче или Славољуб Срнић.

У Разграду се очекује и долазак бар 1.000 навијача Црвене звезде, који ће бити смјештени у посебном сектору, али и под посебном пажњом делегата због транспарента против УЕФА на првом мечу.

Меч у Разграду игра се од 20 часова, на распродатом стадиону.

Реванш је 2. августа од 20.30 часова у Београду на стадиону "Рајко Митић".