latinica  ћирилица
26/07/2016 |  11:16 | Аутор: СРНА

Фоча: Завршен меморијални турнир "Илија Ђуровић Ике"

У Фочи је завршен Четврти меморијални турнир у баскету "Илија Ђуровић Ике", који је игран у част фочанског спортисте, тренера и наставника физичке културе.
Фоча:Завршен меморијални турнир - Фото: СРНА
Фоча:Завршен меморијални турнирФото: СРНА

Турнир се играо три дана на градском стадиону, а завршница је због кише синоћ одиграна у сали Основне школе "Свети Сава".

За трофеј легендарног фочанског спортисте ове године такмичило се 19 екипа из Фоче и Источног Сарајева. Побиједила је екипа кафе-пицерије "Монте Кристо" из Фоче, друго мјесто освојила је екипа кафана "Васа Ладачки" из Источног Сарајева, а треће фочански "Синема клуб".

Меморијални турнир у баскету организовао је Омладински покрет Фоча.

"Види се да не блиједи сјећање на Икета, који је много значио овом граду и којег многи изузетно цијене", рекао је предсједник Омладинског покрета Младен Мандић.

Киша није дозволила да се одржи такмичење у шутирању тројки и слободних бацања, па ће накнадно бити организовано у оквиру турнира у уличном фудбалу у насељу Самоборска.

Осим турнира у кошарци, у Икетову част играју се и турнири у малом фудбалу, на игралишту испред школе у мјесту Брод на Дрини на којем је и преминуо 2004. године, те у одбојци на пијеску у Доњем Пољу.