latinica  ћирилица
26/07/2016 |  11:26 ⇒ 16:31 | Аутор: СРНА

Бугарска: Задржано 45 навијача "Црвене звезде" због туче

Бугарска полиција задржала је 45 навијача београдског фудбалског клуба "Црвена звезда" због наношења повреда двојици полицајаца и једном таксисти, као и петорици грађана који су покушали да помогну полицајцима и возачу таксија у љетовалишту Сунчев брег.
Бугарска - ухапшени навијачи Звезде - Фото: ТАНЈУГ
Бугарска - ухапшени навијачи ЗвездеФото: ТАНЈУГ

Оба инцидента догодила су се рано јутрос, а припадници полиције лакше су повријеђени испред дискотеке "Викинг" у центру Сунчевог брега.

Тужилаштво из Бургаса саопштило је да је покренуло поступке против осумњичених особа.

"Јутрос у 5.07 часова у полицијску испоставу у Несебру стигла је дојава о тучи између страних држављана поред бара `Валхала` у Сунчевом брегу, након чега је на лице мјеста упућена полицијска патрола. Око 5.15 часова стигла је нова дојава о тучи и наношењу повреда полицијским службеницима, због чега су ка мјесту инцидента преусмјерене и друге полицијске патроле", наводи се у саопштењу.

Према пријави, утврђено је да су двојици полицајаца палицом нанесене повреде по глави и тијелу, а да су повријеђени и грађани који су им притекли у помоћ, због чега су хитно пребачени у здравствене установе.

"Без обзира на то што су полицијски службеници испалили у ваздух четири упозоравајућа хица, лица која су учествовала у тучи нису престала, већ су још аресивније наставила да нападају полицијске службенике и грађане", наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Након доласка других полицијских патрола туча је престала, а нападачи су побјегли, при чему је задржано девет држављана Србије, навијача "Црвене звезде".

Дежурни тужилац саслушао је петорицу бугарских држављана и четворицу полицајаца, те одузео видео-материјал са околних видео-камера.

"Четворица држављана Србије пребачена су на медицински преглед, а двојица задржана у полицијској станици у Бургасу у трајању од 24 часа", истиче се у саопштењу.

Нешто касније, око 7.00 часова, у полицијску станицу стигла је дојава о поломљеном стаклу на такси-возилу испред хотела "Роуз гарден".

Полицијска екипа установила је да су држављани Србије почели да ударају таксисту и лупају по такси-возилу. У тучи су повријеђени бугарски држављани који су притекли у помоћ таксисти.

За први случај предвиђена је казна од једне до пет, а у другом до три године затвора.

Београдска "Црвена звезда" игра данас у Разграду прву утакмицу трећег квалификационог круга за Лигу шампиона против бугарске екипе "Лудогорец", а навијачи "Звезде" у Сунчев брег стигли су у недјељу.

Утакмица између "Лудогореца" и "Црвене звезде" почеће у 20.00 часова.