latinica  ћирилица
26/07/2016 |  12:24 ⇒ 12:34 | Аутор: СРНА

Потписан споразум с циљем брже и адекватније наплате штете

Директори "Дрина осигурања" Милићи, "Брчко гас осигурања" Брчко и "Нешковић осигурања" Бијељина потписали су данас у Бањалуци Споразум о услужном рјешавању материјалних штета из основа аутоодговорности, први овакве врсте на простору Републике Српске, а који ће осигураницима омогућити боље третирање и брже рјешавање одштетних захтјева.
Бања Лука: Потписивање Споразума осигуравајућих кућа из РС о услужном рјешавању материјалних штета - Фото: СРНА
Бања Лука: Потписивање Споразума осигуравајућих кућа из РС о услужном рјешавању материјалних штетаФото: СРНА

Споразум су потписали директор "Дрина осигурања" Милићи Миломир Дурмић, "Брчко гас осигурања" Брчко Цвијетин Софтић и "Нешковић осигурања" Бијељина Миленко Мишановић и обавезали се да ће директно обрађивати и исплаћивати штете својим осигураницима уколико је штетни догађај изазвао осигураник једног од ова три друштва, а по полиси из аутоодговорности.

Дурмић је након потписивања новинарима рекао да Споразум подразумијева да осигуравајуће куће својим осигураницима могу директно обрађивати и исплаћивати одштетне захтјеве, након чега ће се осигуравајућа друштва унутар себе инкасирати, док су се раније оштећени морали обраћати друштву чији је осигураник причинио штету.

"Овиме ће се осигураник обраћати својој познатој осигуравајућој кући са којом је и закључио полису", појаснио је Дурмић.

Он је нагласио да су ова три осигуравајућа друштва склопила споразум, јер је ријеч о друштвима која у Српској послују већ 20 година, најбрже и најбоље исплаћују одштетне захтјеве, те немају проблема са капиталом и техничким резервама.

Према његовим ријечима, када осигураник претрпи штету обрати се свом осигуравајућем друштву и уколико је кривац за удес осигураник неког од ових друштава, осигурање директно обрађује и исплаћује захтјев, а друштва унутар себе наплаћују.

Директор "Нешковић осигурања" Бијељина Миленко Мишановић рекао је да је ово први споразум ове врсте у Српској, који се закључује првенствено у интересу осигураника.

Директор "Брчко гас осигурања" Брчко Цвијетин Софтић рекао је да је споразум закључен на бази међусобног повјерења ова три друштва.