latinica  ћирилица
26/07/2016 |  13:27 ⇒ 13:37 | Аутор: СРНА

Замјеница градоначелника Бањалуке примила каратисте "Енергије"

Каратисти бањалучког клуба "Енергија", који су на Свјетском купу за младе у Умагу освојили пет медаља, данас су били на пријему код замјеника градоначелника Бањалуке Јасне Бркић.
Каратисти бањалучког клуба "Енергија" на пријему код замјеника градоначелника -
Каратисти бањалучког клуба "Енергија" на пријему код замјеника градоначелника

Бркићева је истакла да су по двије златне и сребрне, те једна бронзана медаља, сјајни резултати младих спортиста, а да је клуб "Енергија" добар примјер како треба радити са младима.

"Ова дјеца су на такмичењу у Умагу у конкуренцији више од 1.260 такмичара из 56 земаља заиста остварила значајне резултате", рекла је Бркићева након пријема.

Злато на Свјетском купу за младе, који је одржан од 26. јуна до 3. јула у Умагу, освојили су Михајло Станић и Павле Дујаковић, сребрне медаље освојили су Сергеј Вучић и Николина Чучак, док је бронзана била Ања Лолић.

Предсједник Карате клуба "Енергија" Бранко Дерајић рекао је да је такмичење у Умагу круна рада овог клуба, јер су медаље освојене на Свјетском купу од посебног значаја за младе генерације.

"Прошле године наш такмичар Павле Дујаковић донио је злато. Ове године смо отишли са осам такмичара, скромно и опрезно, али смо послије првог дана схватили да припадамо свјетској класи дјечијег каратеа", рекао је Дерајић, који је и главни тренер.

Он је навео да су чланови овог клуба, за десет година његовог постојања, донијели више од 25 балканских медаља.

Дерајић се нада да ће дјеца, која су потврдила квалитет и знање, остати у карате спорту и да ће једног дана постићи сениорске европске, свјетске, па и олимпијске резултате.