latinica  ћирилица
26/07/2016 |  16:53 ⇒ 16:55 | Аутор: СРНА

Додик: БиХ је држава опасног живљења

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је паљење српских застава, промоција "Исламске државе" и позив на тероризам у моменту када се широм Европе догађају терористички напади, јасан знак да је БиХ држава опасног живљења и да као таква није пожељна ни за један народ, поготову не за Србе.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Коментаришући видео-снимак на којем су приказана двојица маскираних мушкараца у шуми гдје пале заставе Србије, Додик је подсјетио да власт Српске већ годинама указује "да нема будућности у БиХ, заједници која представља припремни полигон за терористе који дјелују широм Европе и свијета и у којој се слободно промовише тероризам".

"Срби неће да живе у заједници у којој царује радикални ислам, у којој се пале српске заставе уз пријетње и пуцњаву из пушака, у којој се везују заставе `Исламске државе` и ратне заставе такозване војске БиХ, а у којој се све то гура под тепих", нагласио је Додик.

Предсједник Српске навео је да је БиХ данас највећи европски извозник бораца у "Исламску државу" по глави становника, оцијенивши да је то опасност која се у заједници званој БиХ прећуткује, а сва енергија усмјерава се на нападе на Републику Српску и покушај њене разградње.

"Не угрожава Република Српска европски пут БиХ, како то у јавности замјеном теза жели представити политичко Сарајево, већ радикални исламисти и њихове присталице инкорпориране у саму власт и обавјештајне службе у БиХ, који покушавају да дестабилизују и БиХ, али и цијели регион, па и свијет", истакао је Додик.

На снимку објављеном на друштвеним мрежама иза исламиста налази се застава са арапским писмом, као и ратна застава такозване Армије РБиХ. У рукама имају пушке, а у једном моменту чује се пуцањ.