latinica  ћирилица
26/07/2016 |  16:54 ⇒ 17:21 | Аутор: РТРС

Шамац- средства за обнову инфраструктуре (ВИДЕО)

У Шамцу је у звршној фази реализација под-кредита Владе Републике Српске из средстава Свјетске банке и Међународне асоцијације за развој по хитном пројекту опоравка од поплава.
Шамац - реконструкција - Фото: РТРС
Шамац - реконструкцијаФото: РТРС

Ријеч је о 830 хиљада марака који су искоришћени за финансирање седам мањих пројеката обнове јавне и комуналне инфраструктуре оштећене у поплавама прије двије године. 

Захваљујући тим средствима обезбијеђен је недостајући износ за завршетак реконструкције зграде општинске управе, градског стадиона и фискултурне сале основне школе и саниране у поплавама оштећене двије градске улице и тротоари. До почетка нове школске године биће завршено ограђивање дворишта основне школе и вртића.

"Овдје видите и улица је поред игралишта и с једне и с друге стране тако да сигурност ће бити сигурно повећана, обезбијеђена су дјеца ја мислим 100%, неће моћи изаћи ван игралишта“, изјавио је Слободан Челиковић директор ОШ "Шамац" Шамац.

"Ја се надам у наредном мјесецу да ћемо успјети да се реализује овај пројекат и да у септембру, почетком нове школске године, имамо један лијепи затворени простор гдје ће наша дјечица моћи да се играју, бораве и уживају", рекла је Вида Стајић, директорка ЈПУ „Радост“ Шамац.

Средствима из овог кредита планирана је реализација још два пројекта- изградња секундарне водоводне мреже и асфалтирање пута у Тишини.

"Укупна вриједност ових свих пројеката биће цирка 830.000 КМ пошто се тендер расписује за још један пројекат, не знамо колико ће се предмјер и прерачун радова поклопити са понудама, али понуда за тај асфалтни пут је нешто јача од 100 000 КМ", каже Светозар Евђић, шеф Службе за локално- економски развој општине Шамац

У сусрет новој такмичарској сезони у првој фудбалској лиги Српске, завршено је ограђивање градског стадиона.

Средства у износу од 10.000 марака обезбиједили су Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и општина Шамац.