latinica  ћирилица
26/07/2016 |  17:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: БиХ да спроведе истрагу о спаљивању заставе

Србија од БиХ очекује да у најкраћем року спроведе истрагу о спаљивања српске заставе, поручио је министар Александар Вулин и истакао да ће, у супротном, то учинити надлежне службе Србије.
Александар Вулин - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВулинФото: ТАНЈУГ

Оцијенивши да је спаљивање српске заставе уз пејвање терористичких пјесама "нечувена провокација и увреда", Вулин је Танјугу рекао да од надлежних у БиХ очекује да спроведу истрагу и да извијесте Србију да ли се тај инцидент одиграо на простору БиХ, ко је одговоран и који су даљи кораци према људима који, истиче, отворено пропагирају мржњу према Србима и Србији.

"Уколико то не ураде, могу бити потпуно сигурни да ће надлежне службе Србије учинити све да до истине дођемо ми", рекао је Вулин.

Према његовим реијчима, Србија неће поново чекати годину дана да се сазна истина о том случају, као што се чека да се сазна или не сазна ко је покушао да убије предсједника Владе Србије Александра Вучића у Сребреници.

"Нема потребе да чекамо још годину дана да сазнамо ко је спаљивао српску заставу и пријетио читавом српском народу", навео је Вулин.

Наводећи да је мало већих увреда које један народ и земља могу да доживе него што је спаљивање заставе, Вулин је рекао да је српска застава светиња народа и симбол свега за шта су наши преци живјели, као и слободе због које Србија живи.

Медији у БиХ пренијели су са друштвених мрежа видео снимак на којем су приказана двојица мушкараца како пале заставе Србије.

Исламисти, иза којих је застава са арапским писмом, као и ратна застава тзв. Армије РБиХ, маскирани су и у рукама имају пушке, а у једном моменту чује се и пуцањ.

Није познато када је и гдје видео-снимак настао, али се претпоставља да је начињен у БиХ, о чему свједоци и пјесма која се чује у позадини.