latinica  ћирилица
26/07/2016 |  17:25 ⇒ 17:25 | Аутор: СРНА

СДП: Озбиљна парламентарна криза у ФБиХ

СДП БиХ је саопштио да се Федерација БиХ налази у озбиљној парламентарној кризи, што доводи до многих застоја чију цијену плаћају грађани.
СДП БиХ - Фото: илустрација
СДП БиХФото: илустрација

За СДП БиХ одгађање данашње сједнице Представничког дома Парламента ФБиХ представља само још један од доказа да је ово чиста парламентарна криза и потпуни крах парламентарне већине коју чине СДА, СББ и ХДЗ.

"На јутрошњи колегијум није позван нико из опозиције, па се с правом треба запитати због чега се чекало 15 дана и због чега је потребно 15 дана да се окупе представници парламентарне већине? Нама је јасно да је ово стара и позната предизборна игра СДА и ХДЗ-а, који ће се након избора поново братски загрлити", наводе из СДП-а БиХ.

У СДП-у сматрају да је ријеч само о подизању тензија како би од грађана опет измамили гласове на политикама страха и пријетњи.

Сједница Представничког дома Парламента ФБиХ, која је била заказана за данас, одгођена је на захтјев Клуба ХДЗ БиХ-ХНС због, како кажу, прегласавања хрватских посланика приликом усвајања неколико закона, укључујући измјене Закона о играма на срећу.