latinica  ћирилица
26/07/2016 |  19:02 ⇒ 27/07/2016 | 11:08 | Аутор: РТРС

Шокантан видео: Исламисти пале српске заставе и најављују долазак џихадиста (ВИДЕО)

Регион је шокиран видео-снимком на друштвеним мрежама, на којем исламисти пале заставе Србије, и уз пуцањ пјевају да Босну не дају душманима, и да долазе из свих крајева свијета.
Исламисти пале српске заставе - Фото: Screenshot
Исламисти пале српске заставеФото: Screenshot

Док предсједник Српске Милорад Додик упозорава да је БиХ држава опасног живљења док год се не ухвати у коштац са терористима унутар својих граница, представници Србије траже хитну истрагу и процесуирање одговорних.

Не реагују ли безбједносне агенције БиХ на нове нападе на Србију, Србија ће цијели процес, кажу, сама спровести. 

Видео наоружаних маскираних исламиста, окружених заставама са арапским писмом и заставом такозване Армије БиХ који позивају на спас Босне док спаљују заставе Србије обишла је регион.

"Буди храбра Босно моја, душман опет зулум спрема. Поручују браћа свима, не дамо те душманима, долазимо са свих страна, да згазимо твог душмана", чује се на снимку.

За сада није познато када је, и гдје, видео-снимак настао, али се претпоставља да је начињен у БиХ, о чему свједочи и пјесма која се чује у позадини. Због тога власти Србије траже хитну истрагу и процесуирање одговорних, поручујући да за истрагу овог злочина неће чекати годину.

"Од органа БиХ очекујемо да у најкраћем року спроведу истрагу и извијесте нас да ли се овај нечувени инцидент спаљивања српске заставе и испјевавања терористичких пјесама десио у БиХ и ако јесте ко је одговоран за ову нечувену увреду и ову провокацију и наравно шта је урађено са људима који пропагирају мржњу према Србима и Србији", рекао је данас Александар Вулин, министар за рад и запошљавање у Влади Србије.

Отворена промоција Исламске државе и позив на тероризам у моменту док Европа страхује, а цијели свијет броји жртве стравичних терористичких напада, јасан је знак да је Босна и Херцеговина земља опасног живљења непожељна за било који народ, поручио је за Срну предсједник Српске Милорад Додик.

"БиХ данас је највећи европски извозник бораца у “Исламску државу” по глави становника. То је опасност која се у заједници званој БиХ прећуткује, а сва енергија усмјерава се на нападе на Републику Српску и покушај њене разградње. Власт Републике Српске већ годинама указује да нема будућности у Босни и Херцеговини, заједници која представља припремни полигон за терористе који дјелују широм Европе и свијета и у којој се слободно промовише тероризам", изјавио је данас Додик.

Да у БиХ постоји озбиљна пријетња и стална опасност од тероризма упозорава и министар унутрашњих послова Српске. Посебан разлог за бригу јесте велики број параџемата с којима држава одбија да се суочи.

"Неки од њих се враћају, процесуирају у Тужилаштву, да чи ће то бити довољно да их одврати од њихових активности везаних за тероризам остаје да видимо", напоменуо је Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Српске.

А управо ти параџемати су кочничари на путу БиХ ка Европској унији, тврди предсједник Српске.

Радикални исламисти и њихове присталице сједињене су у власт и обавјештајне службе у БиХ и дјелују са циљем њене дестабилизације, али и дестабилизације региона порука је лидера Српске.