latinica  ћирилица
27/07/2016 |  08:38 ⇒ 08:49 | Аутор: СРНА

Добој: Представљена "Књига живота - упутство за употребу"

У Народној библиотеци у Добоју представљена је књига "Књига живота - упутство за употребу", аутора Стеве Селака из Бањалуке.
Добој:"Књига живота-упутство за употребу" - Фото: СРНА
Добој:"Књига живота-упутство за употребу"Фото: СРНА

Селак је у 19 поглавља ове књиге, за коју каже да представља законе универзума са којима људи, када их упознају, могу лакше да живе, описао све битне ствари које су потребне у животу и дао одговоре на недоумице које људе спутавају да буду срећни.

- Најважнија ствар у животу је љубав. Љубав је ту веома битна јер се у животу мораш изборити за све, па чак и за срећу - рекао је синоћ на промоцији Селак, који је два пута преживио клиничку смрт, лежао у коми и боловао од тешких болести.

Селак, који је и мотивациони говорник, истиче да је свако кројач своје судбине те да је за срећан живот потребно имати четири ствари - здравље, љубав, каријеру и новац.

- Судбина је да се родимо и да умремо, а све између тога зависи од нас самих - рекао је Селак.

- Људи мало читају књиге. Читањем књига савладаваш вјештину комуникације, а до сукоба најчешће долази јер се људи не знају изразити. Онај ко не чита књиге је исти као онај који не зна читати - закључује Селак.

Рођен у сиромашној породици, Селак, сада успјешан човјек, поручује да су за успјех потребни снови, као и мотив, жеља и енергија да се циљ оствари.

"Књига живота - упутство за употребу", прва је Селакова књига, за коју наводи да је писана девет година.