latinica  ћирилица
27/07/2016 |  08:52 ⇒ 14:44 | Аутор: СРНА

Тиват: Одржан Сабор православне омладине (ФОТО)

Сабор правослане омладине одржан је у манастиру Светих архангела на Михољској Превлаци код Тивта, гдје је Свету архијерејску литургију служио митрополит црногорско-приморски Амфилохије уз саслужење епископа диоклијског Кирила и многобројног свештенства.
Тиват - Сабор праволсавне омладине - Фото: СРНА
Тиват - Сабор праволсавне омладинеФото: СРНА

Епископ диоклијски Кирил подсјетио је у бесједи да се архангел Гаврило много пута јављао на различите начине старозавјетним праведницима.

- Нама је најближи кроз послање у празнику Благовијести када је благовијестио младој дјевојци Марији, за коју овај свијет није знао, да ће родити Сина Божијег - рекао је архимандрит Кирил.

Он је позвао вјернике, нарочито омладину, да у себи не угуше глас Божији који често говори кроз Цркву Божју, преко њених архипастира и пастира, али и свакоме понаособ посредство анђела чувара, саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

- Немојте да мислите да ће тај наш труд бити заборављен. Тај труд ће донијети плода и у нама и у нашем окружењу кад за то дође вријеме - рекао је епископ диоклијски.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Фото: Срна)

Свечана духовна академија, која је одржана након литургије, била је посвећена Светом Јовану Владимиру, чија се хиљадугоишњица мученичког страдања обиљежава ове године.