latinica  ћирилица
27/07/2016 |  11:23 ⇒ 11:24 | Аутор: СРНА

Топић: У току завршни радови на траси Добој-Прњавор

Директор предузећа "Аутопутеви Републике Српске" Душан Топић изјавио је, након обиласка градилишта ауто-пута Бањалука-Добој, на дионици Добој-Прњавор, да су у току завршни радови на тој траси дугој 36,6 километара и да би она требало да буде у употреби током августа.
Душан Топић (Фото: autoputevirs.com) -
Душан Топић (Фото: autoputevirs.com)

"Под саобраћајем ћемо тада укупно имати нешто више од 70 километара ауто-пута, а по завршетку дионице на правцу од Бањалуке до Прњавора, што очекујемо већ крајем 2017. године, мрежа ауто-путева у Републици Српској распростираће се на више од 100 километара", навео је Топић.

Он је додао да се на томе неће стати јер се активно ради на припреми и реализацији пројеката изградње ауто-путева на правцима од Бањалуке до Млиништа, затим од Бањалуке преко Приједора до Новог Града, као и на правцу од Брчког преко Бијељине до границе са Србијом, саопштено је из предузећа "Аутопутеви Српске".

Градилиште и трасу обишли су јуче чланови Надзорног одбора и Одбора за ревизију предузећа "Аутопутеви Републике Српске", са члановима управе предузећа, након чега је одржана заједничка сједница у просторијама градилишта Јоховцу, код Добоја.

Предсједник Надзорног одбора предузећа Томислав Прпош изразио је задовољство досадашњим радовима и честитао управи предузећа која успјешно приводи крају реализацију овог пројекта.

Прпош је оцијенио да ће нови километри ауто-пута, без сумње, дати замах привредном развоју цијеле регије.