latinica  ћирилица
27/07/2016 |  19:26 | Аутор: Б92

Да ли је све ближи крај каријере Федерера?

Швајцарски тенисер Роџер Федерер шокирао је спортску јавност у уторак саопштењем да неће играти до краја 2016. године.

Иако је у саопштењу најавио да жели да се одмори и залијечи кољено како би био потпуно спреман за 2017. годину, многи спекулишу да би један од највећих у историји овог спорта могао да се повуче.

Федерер већ има заказан турнир у Штутгарту у 2017. години, најављено је и да ће дизајнирати своју одјећу за УС опен 2018. године, али послије ове године питање је колико му је још остало до краја каријере.

Током блиставе каријере се ријетко повријеђивао, највише су га мучила леђа, али се ове године све промијенило. Повреда кољена послије Аустралијан опена, стомачни вирус, нови проблеми са леђима... Федерер је ове године имао више проблема са повредама него збирно током читаве каријере.

Ове године је одиграо само седам турнира због тих проблема и 2016. ће бити прва година послије 2000. у којој није освојио барем један трофеј.

Некадашњи великан тенисер Андреа Агаси сматра да Федерер сам одлучује када ће завршити каријеру.

“Федерер је Федерер. Он је јединствен. Магичан је. Може да се повуче када год буде желио јер ће и даље бити Федерер. Може да донесе ту одлуку без притиска“, каже некадашњи амерички тенисер.

Почетком августа ће напунити 35 година и можда је право питање да ли жели да настави да игра и када не буде у самом врху свјетског тениса.

У сваком случају, једна од највећих тениских каријера се ближи крају, а тај спорт ће свакако бити много сиромашнији када Федерер коначно одлучи да се повуче.