latinica  ћирилица
27/07/2016 |  20:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Мекдоналдс обећао 5.000 нових радних мјеста у Британији

Мекдоналдс ће отворити више од 5.000 радних мјеста у Британији до краја 2017. године, саопштио је амерички ланац брзе хране упркос економским неизвјесностима које су услиједиле послије гласања за Брегзит.
Мекдоналдс (архив) -
Мекдоналдс (архив)

"Ова нова радна мјеста, поред оних 8.000 које смо најавили 2014, подижу нашу радну снагу на преко 110.000 запослених прије рока", навео је у саопштењу генерални директор Мекдоналдса у Уједињеном Краљевству, Пол Помрој, преноси агенција АФП.

Помрој је ту одлуку приписао расту инвестиција и иновација у 500 "фаст фуд" ресторана те компаније у Великој Британији, од којих већина сада нуди услугу доношења поруџбине за сто.

Мекдоналдс планира да отвори додатних 250 ресторана брзе хране до краја 2016. године, настављајући са својим плановима експанзије упркос економској неизвјесности након британске одлуке из јуна о изласку из ЕУ, наводи француска агенција.

"Ово остају изазовни економски услови, али ми је драго да, заједно с нашим франшизама, остајемо привржени Великој Британији", поручио је Помрој.

Британски министар за бизнис Грег Кларк описао је Мекдоналдсову најаву као "велику вијест за економију Велике Британије".

"Компаније су сигурне да Велика Британија остаје отворена за пословање", навео је Кларк у саопштењу, понављајући паролу која је више пута коришћена у владиним саопштењима од када је Британија гласала за излазак из ЕУ, наводи Франс прес.