latinica  ћирилица
27/07/2016 |  20:51 | Аутор: РТРС

Игуаин у Јувентусу, Гомеш Барселонин

Гонзало Игуаин стигао је у Торино, обавио је љекарске прегледе и све је спремно за највећи трансфер овог љета, његов прелазак из Наполија у Јувентус. Барселона је представила четврто појачање за нову сезону-Андреа Гомеша.
Гонсало Игуаин - Фото: B92
Гонсало ИгуаинФото: B92

Доскорашњег фудбалера Наполија, Гонзала Игуаина на аеродрому у Торину дочекао је велики број новинарских екипа и неколико стотина навијача Јувентуса да би му пожељели добродошлицу.

Јувентус је активирао откупну клаузулу и Наполију платио 94 милиона евра, али и уједно учинио Игуаина најплаћенијим фудбалером у Италији.

Прије Игуаина "Стара дама" овог љета довела је још Миралема Пјанића из Роме, Марка Пјацу из Динама, Данија Алвеша из Барселоне , позајмила Медија Бенатију од Бајерна, и откупила Марија Лемину од Олимпик Марсеја.

У међувремену на Сицилији је Игуаин постао непријатељ број један. Навијачи Наполија не могу да опросте Игуаину прелазак у редове највећег ривала.

Предсједник Наполија Аргентинца је назвао издајником и оптужио Јувентус за нечасне радње око овог трансфера.

Португалски фудбалер Андре Гомеш званично је постао играч Барселоне. Прелазак Гомеша из Валенсије у Барселону најављен је прошле седмице, а он је данас завршио све формалности и потписао петогодишњи уговор са клубом са Ноу Кампа.

Потом је Гомеш представљен и навијачима. Задње двије сезоне Гомеш је провео у Валенсији,а са репрезентацијом Португалије недавно је постао шампион Европе.

Спекулише се да је трансфер вриједан 70 милиона евра. Прије Гомеша, Барселона је овог љета довела Лукаса Дињеа, Самуела Умтитија и Дениса Суареса.