latinica  ћирилица
28/07/2016 |  08:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Стефановић: Смањује се број илегалних прелазака

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић посјетио је синоћ припаднике Војске Србије и полиције који су ангажовани на заштити српских граница код Прешева и рекао да се смањује број миграната који покушавају да илегално уђу у Србију.
Небојша Стефановић - Фото: РТРС
Небојша СтефановићФото: РТРС

Припадници војске и полиције током ноћи спријече 50 до 70 људи да пређу границу без папира, а те акције спријечавања се најчешће дешавају на тешко приступачном терену.

- Овај тренд је добар, а најава и ангажовање полиције и војске на заштити државне границе дале су резултат да опада број људи који илегално покушавају да пређу нашу границу и који, уочавајући наше патроле и снаге безбједности, одлучују да се врате назад, одустају од илегалног преласка државне границе - нагласио је Стефановић.

Министар полиције је дао налог да се превентивно појачају патроле на административној линији са Косовом и Метохијом и на граници са Црном Гором, како се не би догодило да мигранти нађу други пут и илегално пређу преко Србије.

За пет дана на границама са Бугарском и Македонијом више од 1.000 људи је спријечено да илегално уђе у Србију, наводи РТС.