latinica  ћирилица
28/07/2016 |  09:01 ⇒ 13:54 | Аутор: РТРС

Влада Српске о захтјеву за преиспитивање Одлуке Уставног суда БиХ

Влада Републике Српске на данашњој сједници разматраће Информацију о захтјеву за преиспитивање Одлуке Уставног суда БиХ, с приједлогом закључка.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду је Приједлог одлуке о осамнаестој емисији обвезница Републике Српске јавном понудом, као и Приједлог основних елемената за продају акција државног капитала у Акционарском друштву за прераду дрвета "Нова Борја" Теслић и Приједлога одлуке о давању сагласности на Статут Јавне установе Национални парк "Сутјеска" Тјентиште.

Министри ће данас разматрати и Приједлог уредбе о измјенама Уредбе о условима за отварање девизног рачуна у иностранству, те Информацију о успостављању сарадње између Републичког завода за геолошка истраживања и Кинеског геолошког завода Министарства земљишта и ресурса Кине.

Ма дневном реду наћи ће се и информација о оснивању Друштва за управљање добровољним пензијским фондовима у Републици Српској, информација о пројекту "Јачање капацитета у сектору вода", те информација о налазу и мишљењу вјештака грађевинско-архитектонске струке у вези са адаптацијом имовине ранијег привредног друштва Индустрија конфекције "Новотекс" Требиње, као и информацију о обезбјеђењу објекта "Вила Републике Српске".