latinica  ћирилица
28/07/2016 |  11:13 ⇒ 23:13 | Аутор: РТРС

Балијагић за РТРС: "Шеве" су и даље активне! (ВИДЕО)

Терористичка организација Шеве задужена за убијање Срба и неподобних муслимана, основана у мају 1992. године и данас дјелује потврдио је у Интервјуу за нашу телевизију адвокат Фарук Балијагић, први политички затвореник у Босни и Херцеогивини.
Фарук Балијагић - Фото: РТРС
Фарук БалијагићФото: РТРС

Након што је изјавио да ради на случају који ће уздрмати бх. јавност Балијагић је ухапшен заједно са својим сином, а за његово праћење и ликвидацију својевремено је био задужен и Насер Орић.

- Ја сам први причао о крађи 10 милијарди намијењених Босни и Херцеговини. И тих десет милијарди је од самопрецизног хришћанског свијета, који је водио све на папиру, није од исламског свијета који је то давао "халалусум кабулусум", дадне паре и не зна се ни колико је дао ни коме је дао. Тим токовима новца више нико не може ући у траг - рекао је Балијагић.

Балијагић у интервјуу за РТРС тврди да муслиманска тајна полиција АИД и данас постоји и поред чињенице да је стапањем свих агенција у Обавјештајно безбједносну агенцију требало да буде угашена. 

- Она и данас функционише, да ли је у Републици Српској постојала таква паравојна служба, ја не знам, али ова служба никада није престала да постоји, чак није престала да постоји ни терористичка организација Шеве - рекао је за нашу телевизију Фарук Балијагић.

 

Одлука тадашњег Министарства полиције Републике Босне и Херцеговине о формирању Шева и данас постоји, а са њом су упознати представници бројних страних амбасада који дјелују у Босни и Херцеговини. Предмет "Шеве" постоји и у Тужилаштву, али се са њиме нико не бави потврдио је Балијагић.

У интервјуу за РТРС Балијагић открива због чега у Босни и Херцеговини ни након 21 године мира није проведен Мировни споразум из Дејтона, коме је у интересу да БиХ и даље нема Устав, због чега се не рјешавају политичка убиства и ко финансира рад паравојних служби? Балијагић говори и о улози међународне заједнице, њиховим интересима и дјеловању страних амбасада у Босни и Херцеговини.