latinica  ћирилица
28/07/2016 |  12:44 | Аутор: СРНА

Мркоњић Град: Повећан број запослених

У Мркоњић Граду се, након периода стагнације изазваног негативним ефектима свјетске економске кризе, биљежи позитиван тренд у области запошљавања.
Мркоњић Град (Фото: skyscrapercity.com) -
Мркоњић Град (Фото: skyscrapercity.com)

Из општинског одјељења за привредни развој наводе да је на крају јуна евидентирано укупно 3.715 запослених, што је 135 радника више него крајем 2015. године или 204 више у односу на крај 2014. године.

Позитиван тренд у области запослености прати и пад броја незапослених, па тако посао активно тражи 2.054 лица или 150 мање него крајем 2015. године, односно око 300 мање у односу на крај 2014. године.

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић каже да су овоме највише допринијеле подстицајне активности које се спроводе, како са нивоа Владе Републике Српске, тако и са нивоа локалне заједнице.

Она је нагласила да је Мркоњић једна од локалних заједница која је међу првима у Републици Српској почела са реализацијом подстицајних мјера у области привреде и пољопривреде.

- Ово је општина која и номинално и у релативним показатељима издваја највише буџетских средстава за ове намјене. Повећању броја запослених допринијеле су и нове инвестиције које су реализоване или се још реализују на подручју општине Мркоњић Град, као што су привредна друштва "РС Силикон", "Бема", "Мркоњић путеви", "B.&T. Curvati" - навела је Аничићева.