latinica  ћирилица
28/07/2016 |  13:46 ⇒ 15:24 | Аутор: СРНА

Ђурђевић: Мићић стопира ребаланс, а тражи нови кредит

Предсједник Скупштине града Бијељина Драган Ђурђевић изјавио је данас да градоначелник Мићо Мићић стопира усвајање ребаланса буџета и умјесто тога тражи ново кредитно задуживање града за милион КМ.
Драган Ђурђевић са сарадницима на конференцији за штампу - Фото: СРНА
Драган Ђурђевић са сарадницима на конференцији за штампуФото: СРНА

- Изгледа да је градоначелник признао да више неће управљати овим градом и да се повукао из свих активности које су по закону његова обавеза - рекао је Ђурђевић на конференцији за новинаре у градској управи.

Он је поручио да нема потребе за новим задуживањем, јер новца у буџету има довољно за завршетак започетих пројеката, укључујући и Центар за социјални рад, ако се тај новац не користи за незаконито запошљавање и куповину одборника.

Ђурђевић је затражио од одборника СДС-а који су најавили повратак у скупштинске клупе да на било који начин приволе градоначелника да учествује у раду локалне законодавне власти и да достави на усвајање ребаланс буџета.

Према његовим ријечима, овим ребалансом је у буџет уграђено милион марака које је Бијељина добила из Фонда солидарности Републике Српске.

Ђурђевић је додао да је градоначелник умјесто ребалса одборницима доставио на усвајање одлуку о индустријској зони - која је већ усвојена, као и захтјев за нови кредит за који нема подршку скупштинске већине окупљене око СНСД-а.

За засједање Скупштине града 1. августа Ђурђевић је најавио поновне смјене три начелника одјељења у градској управи чија је ранија разрјешења поништио Окружни суд.

Ђурђевић је оцијенио да суд у овим случајевима покушава да се стави изнад законодавног органа, а указујући да су неке од одлука донесене за само 17 дана он је поново изразио сумњу да су у питању "кумовске везе судија и врха СДС-а".

Одборник Недељко Јовић је у име Социјалистичке партије изразио жаљење што је због неусвајања ребаланса, који градоначелник не доставља у скупштинску процедуру, пропала и иницијатива за уређење затвореног базена у Бањи Дворови, за шта је било потребно 200.000 КМ.

Он је рекао да би та инвестиција обезбиједила да Бања Дворови ради цијеле године, да запослени примају плату и да Бања успјешно послује наредних година.