latinica  ћирилица
28/07/2016 |  14:27 ⇒ 20:23 | Аутор: СРНА

Трнинић: Хрватска опструише изградњу моста код Градишке

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је данас да Хрватска опструише реализацију пројекта изградње моста на Сави код Градишке, а да то чини и политичко Сарајево, јер овај пројекат не сматра приоритетом.
Министар Трнинић - Фото: СРНА
Министар ТрнинићФото: СРНА

- Гранични прелаз за БиХ у Градишкој, који је најфреквентнији и има 1,5 милиона возила у току године, опструише се и мост се не гради, што је жалосно - рекао је Трнинић.

Он је навео да је ипак остварен неки напредак, јер се дошло до студије о утицају на животну средину, а Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске је за 60 дана, након разматрања у општини Градишка, издало еколошку дозволу.

- Отклониће се сви недостаци, иако смо ми све то раније већ учинили и када нешто урадимо то престане да важи - рекао је Трнинић.

Он је додао да нема објашњења зашто се пројекат изградње моста на Сави у Свилају почиње радити за двије године, а овај у Градишци још не.

Трнинић истиче да ниједном када је говорио о инфраструктурним пројектима није заобишао да помене проблем моста у Градишци.

- На жалост, оно све што сам говорио прошле и ове године, показало се као тачно, а то је да се опструише тај пројекат, који је нама приоритетан у односу на све инфраструктруне пројекте - рекао је Трнинић.

Он наглашава да је став ресорног министарства о транспортној стратегији, коју је једногласно усвојио Савјет министара БиХ, тачан, јер се показало да Република Српска није имала могућност да одређује своје приоритете, већ неко други покушава да их одреди.