latinica  ћирилица
28/07/2016 |  18:43 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Настављен сукоб на релацији Мићић- Ђурђевић (ВИДЕО)

Због градоначелниковог бојкота сједница градског парламента, у Бијељини нема ребаланса буџета, а градска каса сиромашнија је за милион марака, које је Бијељина добила од Фонда солидарности, тврди предсједник градске Скупштине Драган Ђурђевић.
Мићо Мићић и Драган Ђурђевић - Фото: РТРС
Мићо Мићић и Драган ЂурђевићФото: РТРС

Позвао је одборнике СДС-а, који су најавили повратак у скупштинске клупе, да приморају градоначелника да учествује у раду Скупштине и достави ребаланс. Градоначелник Мићо Мићић одбацује Ђурђевићеве оптужбе и тврди да све ради у складу са Законом о локалној самоуправи.

Градоначелник три мјесеца не долази на сједнице градског парламента, пријети распуштањем градске скупштине уколико не усвоје ребаланс буџета, а с друге стране не жели да достави приједлог ребаланса, и не одустаје од намјере да овај град и даље кредитно задужује, тврди Драган Ђурђевић.

"Изгледа да је градоначелник признао да више неће управљати овим градом и да се повукао из свих активности које су по закону његова обавеза", каже Ђурђевић.

С друге стране, градоначелник Бијељине Мићо Мићић тврди: "Ми већ мјесец дана тражимо да нам одобре кредитно задужење гдје нам Свјетска банка нуди средства за обнову од поплава милион марака под веома повољним условима".

Ђурђевић тврди да су одлуке суда о враћању начелника донесене под сумњивим околностима. Три начелника одјељења у градској управи, чија је ранија разрјешења поништио Окружни суд, градска Скупштина поново ће смијенити 1. августа, тврди Ђурђевић.

"И ја сам прошли пут и прозвао јавно предсједника Окружног суда Зорана Џиду и човјека који је учествовао у сваком вијећу и био судија и доносилац неких одлука и да је вјенчани кум Мирка Шаровића. Да ли то има какве везе, да ли нема, али ето чисто нек јавност зна", додаје Ђурђевић.

Градоначелник Мићић одбацује оптужбе, каже да ће се СДС вратити у скупштинске клупе.

"Учествоваћемо у раду само ако буду радили у складу са законом све остало биће поново предмет судова", изјавио је Мићић.

Док СДС најављује повратак у скупштинске клупе, скупштинска већина, с друге стране, тражиће оставку замјеника градоначелника Хусе Зечкановића и то, како тврде, из моралних разлога.

О свему ће бијељински парламент одлучивати у понедјељак.