latinica  ћирилица
28/07/2016 |  19:50 | Аутор: sputniknews.com

Кадровске промјене у Кремљу - циклична ротација

Данашње кадровске измјене обична су циклична ротација коју је извршио шеф државе, изјавио је прес-секретар предсједника Русије Дмитриј Песков.
Кремљ (Фото: Sputnik/Vladimir Vyatkin) -
Кремљ (Фото: Sputnik/Vladimir Vyatkin)

Прес-секретар предсједника Русије Дмитриј Песков је кадровске измјене које је данас извршио шеф државе назвао “обичном ротацијом“.

“Видите, многа именовања су ланчана, она су узајамно повезана“, рекао је Песков, одговарајући на питање зашто је за један дан дошло до толико именовања.

Он се није сложио са мишљењем да су нова промјене повезане са недавним измјенама у врху ФСБ нити са изборима за Државну думу.

“То је обична циклична ротација коју је извршио шеф државе“, рекао је он.

Песков је додао да су у неким случајевима измјене повезане са потребом да се исправи ситуација, “гдје би рад требало да буде бољи“.

“То је лична одлука шефа државе. Он је овим поступком указао повјерење, и по мишљењу шефа државе управо ови људи посједују потребан потенцијал за наставак развоја ових региона“, рекао је прес-секретар предсједника Русије.

Данас се сазнало да је дошло до великих кадровских промјена у неколико руских региона и неколико федералних министарстава. Осим тога, предсједник Русије Владимир Путин објединио је Кримски и Јужни федерални округ и послао у пензију амбасадора Русије у Украјини Михаила Зурабова. Привремени повјереник за послове Русије у Украјини је Сергеј Торопов.