latinica  ћирилица
28/07/2016 |  23:01 | Аутор: СРНА

СП: Представљени кандидати за локалне изборе

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је вечерас да је намјера социјалиста да се на локалним изборима учврсти коалиција са СНСД-ом и ДНС-ом, а у Источном Сарајеву побједа са свим заједничким начелничким кандидатима и освајање коалиционе већине у свим градским општинама, да би се преузело управљање градом.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Он је на представљању кандидатске листе СП Источно Ново Сарајево истакао да би тиме био направљен тај дуго пожељан, али дуго времена недостајући мост између Бањалуке и Источног Сарајева, да институције Републике Српске и у овом подручју имају снажнији утицај у креирању развојних политика.

"Желимо да промјеном власти на локалу кажемо на којој страни је народ и извршимо још снажнији притисак на српске представнике у Сарајеву да, уколико не успијемо да их промијенимо док траје мандат, буду свјесни да их народ не подржава, него да морају да сарађују са Бањалуком, са Владом Српске и да сваку кључну одлуку не могу донијети без консултација са нама", нагласио је Ђокић.

Он каже да је задовољан оним што је претходних година урађено на развоју СП на подручју Источног Сарајева.

"На нашим листама се налазе квалитетни и угледни људи у локалној заједници. Њихов основи задатак ће и наредних година бити промоција хуманистичких вриједности, тежња што бржем економском расту, обезбјеђење што више посла за незапослене, изградња друштва социјалне правде, једнакости, солидарности", навео је Ђокић.

Истичући да коалиција СНСД-ДНС–СП чврсто стоји у Републици Српској и да ће тако остати и у будућности, Ђокић је рекао да је жеља да имају што јачи утицај.

"И на прошлим изборима смо освојили знатно већи број гласова појединачно у општинама, али нисмо тада ишли координисано и заједно за начелнике и то се негативно одразило на укупан резултат. Овај пут идемо заједно и увјерен сам да ћемо имати начелнике општина који представљају стуб око којег се лакше формира већина", појаснио је Ђокић.

Према његовим ријечима, ова коалиција и СП као њен дио потпуно су свјесни онога што долази и шта треба да раде.

"Спремни смо да изађемо пред народ и затражимо да нам да много већу подршку од оне коју нам је давао до сада. Одлучни смо у намјери да наставимо динамичан раст и развој овог краја. У овом периоду вршења власти на нивоу Републике Српске показали смо максималну одговорност према овом крају кроз бивши ФАМОС, а сада МОФАС. Показали смо да бринемо о људима, радницима и да желимо што више радних мјеста", нагласио је Ђокић.

Он је истакао да су социјалисти на овом локалном примјеру показали да као партија знају да пронађу рјешења и врло сложен проблем да претворе у рјешење.

"ФАМОС је био пропало предузеће којем је пријетило да буде ликвидирано, а оно данас ради у другом облику, има 100 производних радника за машинама, уз могућност да се тај број повећава у наредном периоду. Желимо да и друга предузећа вратимо у живот. Ту политику ћемо наставити и у наредном периоду. Борба за економски раст и развој је приоритет изнад свега", поручио је Ђокић.

Према његовим ријечима, индустријска производња у Српској расте, укупан број запослених се повећава, а број незапослених смањује.

"Само у овој години ћемо за нова радна мјеста обезбиједити 26 милиона КМ подршке", подсјетио је Ђокић.

Вечерас су новим члановима СП Источно Ново Сарајево уручене чланске карте, а носилац страначке листе за ову општину на предстојећим локалним изборима и предсједник Регионалног одбора СП Сарајевско-романијске регије Слободан Пајић рекао је да их је у протекла два мјесеца странци приступило око 120.