latinica  ћирилица
29/07/2016 |  12:08 ⇒ 13:20 | Аутор: СРНА

Фоча: Млади играчи Звезде и Партизана прижељкују вјечити дерби

Осам младих фудбалских екипа из шест земаља Европе почињу данас у Фочи тродневну борбу за 12. трофеј пријатељства.
Фоча - Фото: Wikipedia
ФочаФото: Wikipedia

На "Фудбол френдсу" ове године учествују два европска првака и један вицешампион Европе - "Црвена звезда", која је редовни учесник, те "Стеауа" и "Партизан", који премијерно наступају на овом престижном турниру.

Хрватску представља "Ријека", Словенију "Марибор", Црну Гору подгоричка "Будућност", а БиХ сарајевски "Жељезничар" и домаћа "Сутјеска".

У Фочи је велики број навијача "Црвене звезде" и "Партизана" и сигурно је да сви они прижељкују "вечити дерби" на стадиону покрај Ћехотине.

Млади фудбалери "Партизана" истичу да су у Фочу дошли са највећим амбицијама.

"Партизан" је у прошлој сезони освојио прво мјесто у кадетској лиги Србије, али није довео ту генерацију, већ годину млађу, фудбалере рођене 2000. године. Они су у прошлој сезони наступали за "Телеоптик", а ове године ће у кадетској лиги носити дрес "Партизана".

Фудбалер црно-бијелих Урош Манов каже да им је циљ да освоје прво мјесто на "Фудбол френдсу".

"Имена учесника обећавају да ће квалитет турнира бити на високом нивоу. У Фочи је лепо и мирно, много нам се свиђа. Стадион је одлично припремљен", рекао је Манов.

"Црвена звезда" је у Фочу дошла са омладинцима, који су у прошлој сезони у кадетској лиги Србије били трећи.

Фудбалер "Звезде" Милосав Сићевић, који је на "Фудбол френдсу" играо и прошле године, каже да се зна шта су очекивања "Црвене звезде" и да се нада да ће испунити очекивања тренера.

Он је напоменуо да му је велика жеља да се у Фочи одигра "вечити дерби".

"Као и сваки играч `Звезде` и `Партизана`, волео бих да дође до тог сусрета, који је нешто најлепше у фудбалу. Оба тима овдје имају доста навијача, који једва чекају да се састанемо, ако је могуће у финалу, да то буде прави спектакл у Фочи", рекао је Сићевић.

Жријебање четвртфиналних парова обавиће се данас у 13.00 часова, а прва утакмица игра се од 16.00 часова.