latinica  ћирилица
29/07/2016 |  12:42 ⇒ 13:07 | Аутор: СРНА

Санда Рашковић Ивић подноси оставку

Предсједник Демократске странке Србије /ДСС/ Санда Рашковић Ивић најавила је да подноси оставку на ту функцију због неслагања у вези са формирањем локалних коалиција са Српском напредном странком /СНС/.
Санда Рашковић Ивић - Фото: ТАНЈУГ
Санда Рашковић ИвићФото: ТАНЈУГ

Ивићева је рекла новинарима у Скупштини Србије да ће ново руководство бити изабрано на јесен на изборној скупштини, на којој ће се расправљати о статуту и програму ДСС-а.

Она је навела да још није одлучила да ли ће се поново кандидовати за предсједника странке.

Ивићева је истакла да ће као посланик ДСС-а у Скупштини наставити да се бори за државотворне идеје своје старнке, а да ће након изборне скупштине одлучити о томе да ли ће остати у посланичком клубу ДСС-а.

"Ми као странка треба да се одлучимо на коју ћемо страну. Постоје одбори као на Косову и Метохији и у Нишу који су одлучно против коалиције са СНС-ом и ја се придружујем тој групацији људи", рекла је Ивићева.

Она је указала да се мора уважити и чињеница да постоји велики број одбора који се залажу за коалиције са СНС-ом на локалу, те да би било недемократски распуштати такве одборе који се залажу за те коалиције.

Ивићева је истакла да се противила да локални одбори ДСС-а у београдским општинама Врачар и Вождовац формирају власт са СНС-ом, али да је била прегласана.