latinica  ћирилица
29/07/2016 |  15:09 ⇒ 21:44 | Аутор: СРНА

У суботу сунчано и топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити претежно сунчано уз умјерену облачност, саопштили су метеоролози.

Ујутро ће бити топло и претежно сунчано, око ријека и по котлинама уз пролазну маглу, а током дана претежно сунчано и веома топло, а због повећане влаге и спарно, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Касније поподне на југоистоку и југозападу очекује се развој облака који ће само понегдје у брдско-планинским предјелима донијети краткотрајне пљускове.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, источног и сјевероисточног смјера, а у Херцеговини јужни и југозападни.

Јутарња температура ваздуха биће од 13 до 19 степени, на југу до 24, а највиша дневна од 30 до 36 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Другог дана викенда очекује се претежно сунчано и веома топло вријеме, локални развој облака ће само понегдје у југоистоку условити краткотрајне пљускове.

Данас је било сунчано уз малу до умјерену облачност.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 13 степени, Фоча 18, Мраковица 21, Хан Пијесак, Калиновик, Горажде 22, Чемерно и Соколац 23, Бихаћ, Иван-седло, Купрес 24, Рудо 25, Рибник, Гацко, Мркоњић Град, Сански Мост и Сребреница 26, Вишеград, Невесиње, Шипово, Србац, Бањалука, Градачац, Приједор, Сарајево, Зворник 27 степени Целзијусових.

У Билећи, Бијељини, Бугојну, Ливну и Тузли измјерено је 28 степени, Добоју, Јајцу, Неуму и Зеници 29, Требињу 32, док су у Мостару измјерена 33 степена Целзијусова.