latinica  ћирилица
29/07/2016 |  15:47 ⇒ 18:20 | Аутор: РТРС

Зворник: Потписани уговори о запошљавању

У Зворнику су потписани уговори са 36 послодаваца који ће запослити 162 радника. Потписана су и три уговора за самозапошљавање . Биће запослено 50 лица са високом, 8 са вишом и 107 лица са средњом стручном спремом, квалификованих и неквалификованих радника.
Зворник запошљавање - Фото: РТРС
Зворник запошљавањеФото: РТРС

У оквиру пројекта биће запослени приправници, дјеца погинулих бораца, дјеца ратних војних инвалида и демобилисаних бораца. Градска управа суфинансираће 80 одсто плате радника. Највећи број ће их прилику добити у Алумини и Кесо промету.

- Ово је једна шанса и озбиљна прича. Људи који уђу у фирму стварно ће и остати на радном мјесту, неће само бити приправници, имају могућност да науче, рекао је Петко Јокић директор компаније "Кесо промет" Зворник

Једног дипломираног електро инжењера запослиће и зворничка компанија Монти.

-Одушевљен сам што је покренут овакав један пројекат гдје ће се запослити млади људи, приправници. У њима је енергија и снага и све, а ми смо само подршка у њиховом раду, каже Илија Пантић директор компаније "Монти ДОО" Зворник

Суфинансирање ће трајати 12 мјесеци за лица са високом, девет са вишом и шест мјесеци за лица са средњом стручном спремом.

 Очекујем да ће велики број ових младих људи који овим пројектом добију своју шансу остати да ради у неким од предузећа, у неким од установа, изјавио је Зоран Стевановић в.д. градоначелник Зворника.

За ову намјену из градског буџета биће издвојено 950 хиљада марака, у овој години 320 хиљада, а у наредној остатак.