latinica  ћирилица
29/07/2016 |  16:13 ⇒ 18:03 | Аутор: РТРС

Приједор - отворена нова пијаца у насељу Пећани

У Приједору је отворена нова пијаца у насељу Пећани. На 2.228 квадратних метара купцима ће бити све на једном мјесту.
Марко Павић, отварање зелене пијаце - Фото: РТРС
Марко Павић, отварање зелене пијацеФото: РТРС

Пијаца већ сутра почиње са радом а на штандовима наћи ће се бројни производи. Закупци који су и данас своје производе продавали на страој локацији, задовољни су условима објекта. Ипак, надају да ће своје производе имати коме да продају.

Нова пијаца броји 126 модерних тезги. Ту је простор за робну и кванташку пијацу. Бољим условима рада радују се и закупци, али страхују од слабе продаје.

Куповна моћ је ослабила тотално. И мислим да су узрок највише тржни центри, каже Саима Селимовић закупац штанда на старој пијаци .

Осим воћа и поврћа на овом простору предвиђен је дио за продају млијечних, месних, рибљих производа, супермаркет, али и богата угоститељска понуда.

Пријатно сам изненађен одличним изгледом и капацитетом овог објекта, каже Драгослав Кабић из Приједора.

Нова пијаца на Пећанима, оправдава вриједност инвестиције.

-Пијаца је коштала укупно два милиона 886 хиљада било је више извођача њих пет шест и заиста су квалитетно завршили овај посао и ово што данас видите мислим ад је изузетно добро рекао је Марко Павић градоначелник Приједора.

Модернији начин трговања, захтијева и нову цијену закупа. За пола штанда, закупци ће издвојити десет марака више на мјесечном нивоу.

- На старој локацији нисмо имали продају млијека и мличних производа из расхладних уређаја, тако да ће и та цијена бити подигнута тек толико да се покрију трошкови електричне енергије за утошак агрегата, додао је Дарко Згоњанин директор “Градске тржнице “ Приједор

Од сутра врата нове пијаце на Пећанима биће отворена сваким даном од 7 до 16 часова.