latinica  ћирилица
29/07/2016 |  16:36 ⇒ 17:13 | Аутор: СРНА

Лукач: Пандуревићева није адекватна да коментарише област безбједности БиХ

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је Срни да члан Предсједништва СДС-а Александра Пандуревић није адекватна да коментарише област безбједности БиХ и да не жели да коментарише њене изјаве у вези са формирањем координационог тијела за борбу против тероризма.
Драган Лукач - Фото: СРНА
Драган ЛукачФото: СРНА

"Немам намјеру да коментаришем велики број небулозних ствари које је изнијела, јер уопште немају везе са законским рјешењима и стварношћу", рекао је Лукач.

Он је рекао да Пандуревићева може причати о полицији и безбједности у БиХ само "док испија кафе са својим пријатељицама", јер није адекватна особа да коментарише и даје озбиљне изјаве у вези са овом области.

"Уколико је /Пандуревићева/ преузела улогу да буде портпарол Министарства безбједности /БиХ/ и Сипе, онда мора да се очитује с тим, како би знали са ким разговарамо", рекао је Лукач.

Он каже да је био упознат са одлуком министра безбједности БиХ Драгана Мектића о формирању координационог тијела за борбу против тероризма, те да је разговарао са њим.

"Влада Републике Српске је такође упозната са том одлуком и донијела закључке, те је одбацила одлуку као противзакониту и противуставну и која штети интересима Републике Српске", напоменуо је Мектић.

Члан Предсједништва СДС-а Александра Пандуревић изјавила је данас да је министар безбједности БиХ Драган Мектић само хтио да преименује Ударну групу за борбу против тероризма у координационо тијело, те да је једина измјена да се на њеном "челу" налази министар безбједности, а не главни тужилац.