latinica  ћирилица
29/07/2016 |  18:05 | Аутор: СРНА

Брчко: Три негативна ревизорска извјештаја

Канцеларија за ревизију дистрикта Брчко оцијенила је негативним финансијски извјештај Јавног предузећа "Радио Брчко", Канцеларије за управљање јавном имовином и Одјељења за образовање у Влади дистрикта.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

Главни ревизор у Канцеларији за ревизију Брчко дистрикта Некир Суљагић рекао је данас на конференцији за новинаре да је предмет ревизије за период од септембра прошле до јуна ове године било девет субјеката са финансијским извјештајима, седам самосталних институција и 12 одјељења Владе Брчко дистрикта са пословним извјештајима.

"У случају Јавног предузећа `Радио Брчко` вишегодишњи је проблем то што су финансијске обавезе веће од капитала којим располаже ово предузеће. Међутим, уважене су препоруке за предузимање одређених мјера које смо дали у ранијим ревизорским извјештајима овом предузећу и већ су се почеле стварати основе које би их могле довести у ситуацију да послују на профитабилној основи", рекао је Суљагић.

Према његовим ријечима, недостаци у пословању Канцеларије за управљање јавном имовином односе се, између осталог, на непостојање регуларне евиденције јавне имовине дистрикта, затим нереално планирање остваривих прихода и друго.

"У случају Одјељења за образовање у брчанској Влади, евидентни су проблеми у области ангажмана наставног особља по уговорима о дјелу и уговорима о повременим и привременим пословима, а због чега је дошло до кршења Закона о јавној управи и Закона о раду у Брчко дистрикту", навео је Суљагић.