latinica  ћирилица
29/07/2016 |  18:28 ⇒ 21:46 | Аутор: РТРС

Зоран Аџић кандидат за начелника општине Градишка (ВИДЕО)

Зоран Аџић кандидат је за начелника општине Градишка коалиције СНСД-ДНС-Народна странка "Радом за бољитак"-Партија уједињених пензионера-Српска напредна странка-Јован Митровић.
Зоран Аџић - Фото: РТРС
Зоран АџићФото: РТРС

Предсједник СНСД-а Милорад Додик оцијенио је да је Аџић у овом тренутку најбољи кандидат за начелника Градишке. Додикову подршку има и Ранко Карапетровић, кандидат владајуће коалиције за начелника Лакташа.

Градишку треба деблокирати за привредни развој, вратити јој некад препознатљив комуналани ред и фокусирати се на запошљавање, јер има перспективу као општина на граници са ЕУ – поручио је предсједник СНСД-а Милорад Додик.

-Републичка и општинска власт ће осмислити специјализоване привредне зоне, рекао је Милорад Додик предсједник СНСД-а.

Подршку Аџићу дао је и ДНС јер су резултати коалиције с републичког нивоа видљиви у свакој општини , рекао је предсједник Регионалног одбора ДНС-а и носилац листе ове странке за локалне изборе у Градишци, Дане Малешевић, који је као министар просвјете већ покренуо пројекат енергетске ефикасности за Основну школу "Данило Борковић" у Градишци.

-Подршка од предсједника и Владе биће у пуном капацитету будућем начелнику и сигуран сам да ће и резултати на локалу бити много бољи, каже Дане Малешевић предсједник Регионалног одбора ДНС-а.

-Аџић не крије да му је подршка СНСД-а, предсједника Додика и коалиционих партнера "вјетар у леђа".

Баш као и у Градишци, сарадња СНСД-а, ДНС-а и СП-а формализована је и у Лакташима – заједнички кандидат је Ранко Карапетровић из СНСД-а.

“Вршићемо и у наредне 4 године заједнички власт сразмјерно броју освојених мандата и наравно уважавајући интерес све три партије каже Бранислава Милекић в.д. предсједника Општинског одбора СНСД Лакташи.

Карапетровићу би ово био други начелнички мандат. Пад прихода један је од мотива зашто се поново кандидујем - поручио је Карапетровић.

-Ми ћемо то заједнички да рјешавамо као што сам то радио и у првом мандату. Првенствено учешће грађана ће бити оно што је мој фокус дјеловања, изјавио јеРанко Карапетровић кандидат за начелника општине Лакташи.

Подршку кандидату за начелника општине Лакташи дао је и актуелни начелник Мирослав Коџоман.