latinica  ћирилица
31/07/2016 |  15:25 ⇒ 16:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Остин: Полиција тврди да пуцњаве нису биле повезане

Шеф полиције Остина Брајан Менли саопштио је да двије пуцњаве које су се десиле током ноћи у том америчком граду нису биле међусобно повезане.
Пуцњава у Остину - Фото: РТС
Пуцњава у ОстинуФото: РТС

Ројтерс наводи да је полиција првобитно вјеровала да се ради о једном "активном нападачу", али по ријечима Менлија "то није био случај".

"На основу свега онога што можемо да кажемо на основу до сада спроведене истраге, ради се о два неповезана инцидента", рекао је Менли новинарима.

Једна особа је погинула, а четири је рањено данас у центру тексашког града Остин, када је дошло до одвојених пуцњава на двије локације, јавио је Си-Ен-Ен.

Полиција у Остину је саопштила да је у центру тог тексашког града дошло до одвојених пуцњава на двије локације и да има више жртава, а навела је и да су обје локације сада безбједне.

Локални медији су објавили, позивајући се на медицинско особље, да је више особа рањено у пуцњави која се десила непосредно након затварања локалних барова и да су најмање три међу њима пребачене у болницу, док је једна особа убијена, и то жена од 20-ак година, преноси Ројтерс.

Наведено је и да се трага за нападачем који има 20-ак година.

Полиција је путем Твитера и Фејсбука нешто прије 03.00 сати по локалном времену објавила да је у току пуцњава у центру и упозорила грађане да не излазе на улице, јавио је АП.

Полиција је пола сата касније, такође у поруци на Твитеру, саопштила да је дошло до одвојених пуцњава на двије локације у истој четврти главног града Тексаса и да у инцидентима има више жртава.

Ројтерс је у међувремену објавио изјаву шефа полиције Менлија да је до друге пуцњаве дошло након свађе у паркинг гаражи, при чему меци нису никога погодили, а особу која је пуцала савладали су људи који су ту били и нападач је са повредама пребачен у болницу.

"Обје локације су у овом тренутку безбедне", наводи се у поруци остинске полиције, преноси британска агенција.