latinica  ћирилица
31/07/2016 |  16:39 ⇒ 20:51 | Аутор: РТРС

Политичке партије су већ кренуле у борбу за гласове (ВИДЕО)

До избора је остало више од два мјесеца, а политичке партије већ су кренуле у борбу за гласове.
Странке - Фото: РТРС
СтранкеФото: РТРС

Предизборна кампања званично није ни почела, али већина је већ почела да износи програме. Пред новинаре су данас изашли представници СДС-а, Уједињене Српске и младих ДНС-а. 

Задуживање, реорганизација Градске управе и бањалучка Топлана, проблеми су који годинама коче развој Бањалуке, кажу у СДС-у. За све је, као и обично, истичу, крива власт и тврде да кандидат СНСД-а за градоначелника Игор Радојичић за то нема рјешење.

"У данашњем случају, он је предсједник ГО СНСД-а у Бањалуци. Како је могуће да није сугерисао господину Гаврановићу, актуелном градоначелнику који је из њихове политичке партије да те проблеме ријеши и да град не доводи у проблеме у којима су сада", рекао је Љубо Нинковић, кандидат СДС-а за одборника у Скупштини града Бањалука.

Да довољно није урађено у претходне четири године, истичу у партији Уједињена Српска. Кажу залагаће се за рјешавање проблема водоснабдијевања Мањаче, изградњу моста код Витаминке и повећање капацитета вртића.

“Да се може нешто покренути, може. Само треба, наравно, приликом одабира кандидата на одборничким листама бирати људе који заиста могу изнијети на својим леђима оно што грађани Бањалуке и наши гласачи траже од нас”, навео је Миленко Јаћимовић, кандидат Уједињене Српске за одборника у Скупштини града Бањалука.

Крајње је вријеме да млади преузму кормило, поручују из Организације Младих ДНС-а. Надају се великој подршци грађана Српске.

“Очекујемо одличан резултат на наступајућим изборима посебно са аспекта заступљености младих људи у локалним парламентима”, рекао је Момчило Жугић, предсједник Организације Младих ДНС-а.

До почетка изборне кампање остало је нешто више од два мјесеца.